“Het is toch anders, dat online vergaderen”, “Ik mis het gevoel bij online gesprekken” en “Ik mis de kleine non-verbale signalen via het beeldscherm”. 

Nu merken veel mensen hoe belangrijk het is om ook de lichaamstaal te kunnen zien bij degene waar je mee in gesprek bent. Die opgetrokken lip, de frons op het voorhoofd, of het wiebelen met de voeten net als jij je mening verkondigt. Jammer dat je dat niet zag. Want je collega’s zeggen wel dat ze het met je eens zijn, maar had je de lichaamstaal gelezen, dan weet je dat ze wat anders bedoelen.

Lichaamstaal is onmisbaar bij ieder gesprek

Ik zeg het al langer, en een heleboel lichaamstaalexperts met mij…”Lichaamstaal lezen is onmisbaar bij ieder gesprek”. Corona is wat dat betreft een eyeopener voor veel mensen geweest. Gelukkig maar.

Geen workshops tijdens corona

De afgelopen maanden is het erg stil geweest rondom mijn Nonverbaalcoach-praktijk. Want, iemand coachen via een beeldscherm vind ik niks. En een workshop geven over lichaamstaal terwijl je de lichaamstaal niet goed kan zien, dat werkt niet voor mij. Ik heb genoeg te doen hoor! Als communicatieadviseur bij een gemeente heb ik het ontzettend druk. Corona zorgt voor een communicatiecrisis waar geen eind aan lijkt te komen.

Wat mij betreft komen mijn coachgesprekken en workshops weer snel op gang. En kan ik anderen weer lichaamstaal leren lezen. Want overtuigen dat lichaamstaal belangrijk is, dat hoeft vast niet meer. Wil jij meer van lichaamstaal weten?

Neem een optie voor een workshop lichaamstaal

Wil je alvast een workshop Lichaamstaal plannen? Dat kan. Neem contact met me op en neem een optie op een datum voor bijvoorbeeld na de zomer. En als een workshop volgens de coronaregels nog niet mag, dan zetten we een streep door de optie. Geen punt. Mail me via info@nonverbaalcoach.nl.

 

Pin It on Pinterest

Share This