Mannen die zittend hun benen spreiden zijn dominant…. zij zijn de ‘baas’.  Of zit het, biologisch gezien, gewoon lekkerder?

Dit ‘manspreading’, wordt, zeker in het openbaar vervoer, niet op prijs gesteld. De man neemt niet alleen teveel ruimte in, maar toont zijn kroonjuwelen ook zonder gene.

De spreidstand is een typische mannenpose. Er zijn maar weinig vrouwen die zitten met de benen wijd.

Ik leerde vroeger dat ik netjes mijn knieën tegen elkaar moest doen. En ik leer dat mijn dochters ook. En draag ik een jurk, dan doe ik mijn benen over elkaar.

Je gaat als vrouw toch niet met je benen wijd zitten!

Maar waarom een man dan wel?

Op YouTube vond ik genoeg video’s met discussies over ‘manspreading‘.

Feministes die het belachelijk vinden en actie voeren tegen ‘manspreading’ in de metro. Vrouwen die, bij wijze van experiment, ook ‘manspreading’. En mannen die zeggen dat een man niet comfortabel kan zitten met zijn benen tegen elkaar, simpelweg door zijn kroonjuwelen.

Ik geloof best dat zitten met de benen stijf tegen elkaar niet prettig is. Maar ik denk ook dat een man het fijn vindt om zich groter te maken, om meer ruimte in te nemen. Dat voelt krachtig en straalt zelfvertrouwen uit.

Mensen met veel zelfvertrouwen nemen meer ruimte in dan degene met weinig zelfvertrouwen.

Ze staan breder. Ze bewegen meer met hun armen. Leggen een arm over de stoel naast hen. ‘Bezetten’ een groot deel van de vergadertafel. Lopen met grotere passen. Ze hebben gewoon meer ruimte nodig.

Dat geldt voor mannen met zelfvertrouwen, maar ook voor vrouwen met zelfvertrouwen.

En daar is niks mis mee.

Ik heb lang genoeg zonder zelfvertrouwen rondgelopen. Blikken vermijdend, weinig bewegingen met de armen, knieën tegen elkaar, armen in de schoot, kleine passen, schouders laten zakken, blik gericht op de grond…alles om zo min mogelijk op te vallen.

Dat doe ik niet meer. Ik neem nu meer ruimte in!

Mijn tip voor mannen

Blijf vooral doorgaan met ‘manspreading’, maar hou je wat in als er iemand naast je zit.

Mijn tip voor vrouwen

Gewoon doen, dat ‘manspreading’, …dan heet het ‘womenspreading’.

Maar niet in een jurk. Wij houden ‘t netjes.

Leuk als je me laat weten wat jij vindt van ‘manspreading’?

Mijn blogs volgen? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte. En volg me gelijk via Facebook, Twitter of LinkedIn (zie de linkjes rechtsonderin).

Pin It on Pinterest

Share This