Sterk Presenteren

Weinig presentaties zijn inspirerend, overtuigend en enthousiasmerend. Wat ze wel zijn? Saai! En dat is vervelend, want de spreker heeft er vaak veel tijd in gestoken. Presentaties zijn vaak niet efficiënt en demotiverend. Ik leer je hoe jij een gedenkwaardige presentatie voorbereidt, bouwt en vertelt.

Hoe? Dat lees je hieronder.

Jouw verhaal

Jouw voorbereiding begint niet bij het opstarten van Powerpoint! Je start bij jouw publiek; wie is jouw publiek? Welke ‘taal’ spreken ze? En op welke vragen heb jij een antwoord? Daarna begin je met schrijven. Gewoon op papier. Jouw verhaal heeft een structuur met start, midden en eind. Dan bedenk je pas welk middel je gaat gebruiken.

Daarbij is het belangrijk dat jij centraal staat. Niet Powerpoint of een ander presentatieprogramma. Ik vertel je hoe je beeldmateriaal kunt gebruiken en bijna geen tekst. Er is veel onderzoek gedaan naar hoe mensen informatie tot zich nemen. Ik vertel je daarover.

Ik laat je zien hoe belangrijk de ruimte is waarin je jouw presentatie geeft. We bespreken hoe non-verbaal gedrag tijdens de presentatie cruciaal is. En ik laat je zien hoe je de aandacht van jouw publiek vasthoudt. 

Dit is geen workshop Powerpoint! Maar, ik vertel je wat je beter wel en beter niet moet doen met Powerpoint of een ander presentatieprogramma.

Workshop of coaching

Je kunt een workshop Sterk Presenteren samen met je collega’s volgen. Moet je binnenkort een presentatie geven en heb je liever 1-op-1 hulp? Dat kan ook.

Na de workshop:

  • ken jij de wetenschap achter presenteren
  • weet je hoe je met een presentatie moet beginnen
  • weet je wat je wel en niet moet doen met Powerpoint
  • weet je hoe je jouw verhaal op papier zet
  • kan je beter anticiperen op het gevoel van je publiek
  • weet je hoe je professionaliteit en charisma uitstraalt
  • kan jij Sterk Presenteren!

Interesse of vragen? Neem dan contact met me op. Meer over de workshop.

Pin It on Pinterest

Share This